Aat Barendrecht heeft al Jarenlang een succesvolle praktijk in Zeeland en heeft een brede ervaring met Iriscopie en geeft als fytotherapeut een uitgebreid advies over uw gezondheid, voeding en een goed gebruik van natuurlijke voedingssupplementen.
Wat is Iriscopie?
Letterlijk vertaald betekent dit in de ogen kijken. Een methode die een vaste plaats heeft ingenomen binnen de natuurgeneeskundige praktijk.
Het was de Hongaarse arts Ignaz von Peczely die rond 1880 zijn eerste boek uitgebracht over iriscopie, met daarin een topografiekaart van de ogen en de orgaansystemen die daarin terug te vinden zijn.Daar ligt ook meteen de grote bruikbaarheid van de irisdiagnose. Ondanks vele critici slaagde Dr.Lang er in wetenschappelijk aan te tonen dat de irisdiagnose anatomisch en
fysiologisch van juiste waarde kunnen zijn.
Via de iris kunnen we min of meer een blauwdruk aangeven van de erfelijke aanleg, zo onderscheiden we een aantal zogenaamde constituties met zwakke en of sterke kenmerken, wat betekent dat er preventief gewerkt kan worden aan de gezondheid
door gebruik te maken van iriscopie sommige ziekten kunnen zo letterlijk vooraf
al aan zien komen, waarbij de levenswijze van de cliënt verder het werkelijke ziektebeeld
bepaald of de ziekte zich verder door ontwikkeld.
We onderscheiden 4 constitutietypen:
- lymfatisch
- neurogeen
- heamatogeen
- biliair
Bij lymfatisch oogtype(blauw of blauwgrijze iris met duidelijk zichtbare radiairen met
kronkelende verloop)zijn gevoelig op klieren, slijmvliezen, lymfe, afweersysteem, huid-en binden steunweefsel.
Het heamatogene oogtype laat meer zwakte zien op gebied van stofwisseling, lever, sappenhuishouding en vertraagde afweer door gebrek aan katalyserende stoffen zoals jodium, ijzer en koper.
Ook neurogeen en biliair oogtypen zijn in een oogopslag bij iriscopie te bezien en kan zo
een waardevolle methode zijn als ondersteuning van een totaal beeld over de client
bij een goed natuurgeneeskundig advies.